طريقة عمل فتة الشاورما
المكونات : عيش محمص – تومية - رز
مبهر – شاورما لحمه او فراخ
المقادير :
( الشاورما ) : 1 كيلو لحمه او فراخ – ربع كيلو طماطم – ربع كيلو فلفل رومى – بصله
واحده – خل – ليمون - ملح و فلفل اسود و
زنجبيل و قرفة و فلفل ابيض و روزمارى و باربيكا .
( الرز المبهر ) : كيلو رز مصرى او بسمتى – ملح و فلفل ابيض و كركم .
( العيش المحمص ) : عيش بلدى أو شامى و زيت و فلفل اسود
( التومية ) : نص كوب توم مفروم – زبديه – خل – ليمون – لبن حليب
الطريقة :
( الشاورما ) :
1. بعد غسل اللحمة كويس تقطع شرائط رفيعه زى المكرونة الاسباجيتى .
2. تتبل اللحمه بالملح و الفلفل و الزنجبيل و القرفة و الفلفل الابيض و
الروزمارى و الباربيكا و كوباية خل و 5 ليمون و تترك فى التلاجه لمده 4 ساعات .
3. نفرم البصله كويس اوى و نحطها ع الزيت السخن فى الحله اللى هنطبخ فيها
الشاورما.
4. بعد تحمير البصل هنحط اللحمه عليه من غير سائل التتبيل.
5. هنقلب اللحمه كويس كل 5 دقايق و نسيبها ع النار لغايه ما تستوى و بتاخد وقت
من 20 ل 30 دقيقة على نار متوسطه .
6. بعد السوا بنضيف الطماطم و الفلفل متقطعين رفيع اوى و نقللبهم على الشاورما
لمده 5 دقايق بس .
(
التومية ) :
1. التوم هيكون مفروم اصلا و بعدين هنحطه فى الخلاط مع الزبادى و فنجان عصير
ليمون و ملح و فلفل ابيض او اسود و كوبايه لبن حليب .
2. اثناء تشغيل الخلاط نضيف الزيت و يستحين زيت زيتون بس يكون رفيع اوى لغايه
ما القوام يتماسك زى البشميل او اخف شوية .
(
الرز المبهر ) :
هنغسل الرز كويس لو مصرى ولو بسمتى هننقعه كويس نص ساعه قبل الطبخ
1. هنسخن الزيت كويس و بعدين نحط الرز عليه ونفس كميه الرز نحط ميه سخنه يعنى
لو 4 كوبايات رز هنحط 4 كوبايات ميه سخنه .
2. نضيف الملح و الفلفل الابيض و الكركم على المية و نسيبه يشرب المية .
3. بعد ما الارز يشرب المية فى خلال ربع ساعه تقريبا نهدى النار على اقل درجه
و نسيبه يستوى لمده ربع ساعه كمان او اكتر شوية على حسب الرز ما يستوى .
(
العيش المحمص )
العيش يكون بلدى او شامى و نخلى كل طبقى لوحدها و نرشه بالزيت او الفلفل
الاسود و يدخل الفرن فى صينية يتحمص
هنطلع العيش بعد 10 دقايق تقريبا و بعدين نكسره اجزاء صغيرة .
التقديم
هنحط العيش المحمص المتكسر اجزاء صغيرة فى قاع قارب التقديم
نسقى العيش بالتومية و نغطيه كله بالتومية
هنحط الرز المبهر فوق العيش و فوقهم الشاورما
و بالهنا و العافيه J
لو سمحت يا شييف ممكن اسأل عن محشى ورق العنب :D
ردحذفومعلش يا شييف لو ممكن تقوولى بحشى ازااى :D